MISIUNE ECONOMICA
          In perioada 06.06.2015 – 14.06.2015 o delegatie a Gremiului Levantin -  Balkanik Handel Haus  (Casei de Comert Balcanice) compusa din:

          Prof. Dr. Liviu Pandele – Presedinte Gremiul Levantin - Balkanik Handel House (Casa de Comert Balcanica)

          Tevfik Fikret Baran – Honorary Trade Ambassador al Gremiul Levantin - Balkanik Handel House (Casei de Comert Balcanice) pentru Turcia

          Radu Silviu – Presedinte Filiala Braila a Gremiului Levantin - Balkanik Handel House (Casei de Comert Balcanice)

          Ivanciu Marius - Vicepresedinte Filiala Braila a Gremiului Levantin - Balkanik Handel House (Casei de Comert Balcanice), Honorary Trade

         Ambassador al Gremiul Levantin - Balkanik Handel House (Casei de Comert Balcanice) pentru Republica Moldova si Manager Luxcon Danube SRL

          Iorga Doru – Vicepresedinte Filiala Braila a Gremiului Levantin - Balkanik Handel House (Casei de Comert Balcanice)

          Specialisti Ion Mihai si Gavril Stefana efectuat o deplasare in Bulgaria si Turcia.

          Cu aceasta ocazie au fost stabilite cateva intalniri materializate cu incheierea unor parteneriate de afaceri pe termen lung si foarte lung.

        Cel mai important parteneriat incheiat este cel prin care Luxcon Danube SRL ,membru al Casei de Comert Balcanice Filiala Braila, sub conducerea domnului Ivanciu Marius, a devenit partenerul Petkim Corporate – Izmir. Premisa acestui parteneriat finalizat de Casa de Comert Balcanica - nationala si materializat prin stradania managementului Filialei Braila a Casei de Comert Balcanice creeaza premisele alimentarii strategice pe termen lung cu materie prima pentru producatorii din Romania, Moldova, Ungaria si Austria.

          Rugam membrii Casei de Comert Balcanice care au acces la producatori romani in domeniul materialelor plastice, polietilena si polipropilena sa sprijine oferta Luxcon Danube si chiar sa propuna daca doresc parteneriate comune de dezvoltare.

          Pentru a va edifica mai bine despre potentialul acestui parteneriat, va rugam sa vizionati pe Youtube prezentarea Petkim – proiectul STAR – denumit de cunoscatori – diamantul Orientului.Petkim English Mix


 

          Tot in aceasta perioada, la invitatia conducerii Muzeului Militar Central al Ministerului Apararii din Turcia, s-a efectuat o vizita de documentare si s-au stabilit parteneriate pentru tehnologia 3D.

          La invitatia Presedintelui Pagev - Yavuz Eroglu, la centrul de conferinte Tuyap am demarat procedurile de parteneriat intre Casa de Comert Balcanica si Asociatia Producatorilor de Produse din Plastic si Petrochimice din Turcia. Scopul parteneriatului este deschiderea producatorilor de materie prima din Turcia pentru producatorii de mase plastice si produse petrochimice din Romania si Moldova si stabilirea unei aliante strategice pe termen lung in Balcani.

          In urma colaborarii dintre Casa de Comert Balcanica si Federatia Viticultorilor din Romania, s-a incheiat un parteneriat strategic cu firma Pulsar Chemicals din Antalya pentru domeniul pesticidelor si al produselor specifice vinificatiei, dar cel mai important este cel pentru agricultura si culturile biologice – firma Pulsar Chemicals, prin laboratoarele proprii de cercetare, fiind in avangarda acestui produs de ingrasamant biologic. De mentionat ca Romania are raportate 30.000 HA de culturi biologice iar pana la ora actuala  NU EXISTA PE PIATA ROMANEASCA ingrasaminte certificate BIO oficial.

          Multumim membrilor participanti la delegatie dar mai ales pentru efortul urias facut in parcurgerea celor aproape 6000 km intr-un termen atat de scurt – 9 zile – si cu un program orar 07:00 – 02:00 aproape in fiecare zi.

          Anterior acestei delegatii, o alta misiune economicaa fost efectuata  in Turcia, misiune la care au participat Presedintele Gremiului Levantin - Balkanik Handel Haus (Casei de Comert Balcanice) dr. Liviu Pandele, Tevfik Fikret Baran – Honorary Trade Ambassador al Gremiul Levantin - Balkanik Handel House (Casei de Comert Balcanice) pentru Turcia, Presedintele Filialei Braila a CCB, ec. Radu Silviu si Primvicepresedintele Filialei Braila a CCB, ing. Zeles Marius, in urma careia s-a concretizat un contract de distributie exclusiva pe Romania, Moldova si Ucraina a produselor Ranagro si anume ingrasaminte NPK, nutrienti micro, ingrasaminte lichide, etc. necesare agricultorilor romani, la preturi de producator fara intermediari, cu societatea domnului Zeles Marius – SC GENERAL AGRO INTERNATIONAL SRL. Interesul nostru este ca diferentele de profit rezultate ca urmare a vanzarii ingrasamintelor sa ramana pe teritoriul national, pentru crearea unui fond destinat infiintarii bursei de cereale precum si intrajutorarii agricultorilor romani.

          Coeziunea, forta delegatiilor, precum si neprecupetirea efortului material al participantilor au generat pentru TOTI membrii Casei de Comert Balcanice posibilitatea demararii unor asocieri in teritoriu si crearea unor parteneriate economice pe termene lungi si foarte lungi.Multumim in mod special Ambasadorului Onorific al Casei de Comert Balcanice pentru Turcia – Domnului T.F. Baran pentru tot efortul depus in concretizarea acestor parteneriate si pentru implicarea sa in folosul membrilor Casei de Comert Balcanice, cu speranta ca toti ambasadorii nostri vor da dovada de profesionalism, seriozitate, si devotament in vederea realizarii scopurilor comune ale membrilor.